Google Chrome Tarayıcı Senkronizasyonu Nasıl Kurulur


Google Chrome senkronizasyonu, tarayıcıyı birden fazla cihazda kullanmayı çok kolaylaştırır. Tüm bilgileriniz Google hesabınıza yedeklenir ve daha sonra aynı hesaba giriş yapan her Chrome örneği için kullanılır.

Yeni bir bilgisayarınız varsa, Chrome'u senkronize etmek yararlı olur, böylece yer işaretlerinizden hiçbiri geçiş sırasında yanlış yerleştirilir. Ayrıca, kaydedilen şifrelere, geçmişe ve daha fazlasına erişmek için telefonunuzla bilgisayarınız arasında bir Chrome senkronizasyonu da ayarlayabilirsiniz.

Birinin neden Chrome senkronizasyonunu ayarlayabileceğine ve ne kadar kolay olduğuna bakalım.

Neden Ayarlamanız Gerekir Bir Chrome Senkronizasyonu Oluşturun

Yıllar önce Chrome'a ​​kaydettiğiniz bir yer işaretini kaybettiyseniz veya bir şifreyi unuttuysanız, Google Chrome senkronizasyonunu ayarlamak istersiniz. Bilgisayarınızdaki veya telefonunuzdaki yerel kopyada herhangi bir şey olursa, tüm Chrome bilgilerinizi Google hesabınızda saklamanın en hızlı, en kolay ve en güvenilir yoludur.

Elbette Chrome senkronizasyonu kullanışlı olur. Bilgisayarınız aniden çökerse, dizüstü bilgisayarınızı kaybedersiniz, vb. gibi diğer durumlarda da, kaydedilmiş tüm bilgilerinizi bulma veya bir noktada manuel yedekleme yapmanızı ummak zorunda değilsiniz. Tamamen Google hesabınızda.

Chrome'u senkronize etmenin bir başka nedeni, tarayıcıyı birden fazla cihazda kullanmak istiyorsanız. Chrome senkronizasyonu açıksa, tüm masaüstü yer işaretlerinizi telefonunuzdan görüntüleyebilir, başka bir cihazda açık olan bir şeyi okumaya devam edebilir, hesap ayrıntılarını otomatik olarak doldurabilir, aynı ödeme yöntemlerini kullanabilir ve ayarları ve diğer tercihleri ​​senkronize edebilirsiniz.

Senkronizasyon ayarıyla Chrome'da oturum açtığınızda, Google Fotoğraflar, Gmail, YouTube vb. gibi tüm Google hizmetlerinizde otomatik olarak oturum açarsınız

Nasıl Ayarlanır? Chrome Senkronizasyonu'nu Yükselt

Chrome senkronizasyonunu açmak daha kolay olamazdı. Tek ihtiyacınız olan Google hesabı şifreniz. Ancak, adımlar masaüstü ve mobil cihazlar arasında değişiklik gösterir.

Bilgisayarda

  • Chrome'u Açın.
  • Profil simgesini seçin.
  • Senkronizasyonu aç'ı seçin.
    • Google hesabınızda oturum açın.
    • Evet, buradayım'ı seçin.
    • Telefonda veya Tablette

      Android telefon veya tablet kullanıyorsanız veya iPad veya iPhone kullanıyorsanız Chrome senkronizasyonunu ayarlamak için şu adımları izleyin:

      • Chrome'u açın.
      • Üst taraftaki üç noktalı menüye dokunun ve ardından Ayarlar>Chrome'da oturum açın'a gidin. Ya da görürseniz, olarak devam et'i seçin ve ardından aşağıdaki son adıma geçin.
        • Google hesabınızı seçin veya farklı bir hesapta oturum açmak için menüye dokunun.
        • Evet, giriş yapıyorum'a dokunun.
        • Önemli Hatırlatmalar

          Chrome senkronizasyonu harika yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı. Uygulaması kolaydır ve çoğu durumda harika çalışır. Ancak, hatırlanması gereken bazı noktalar vardır.

          Öncelikle, herkese açık bir bilgisayardaysanız Chrome'u Google hesabınızla senkronize etmeyin. Senkronizasyon, sahip olduğunuz ve uzun süreli erişime sahip olduğunuz cihazlar için ayrılmalıdır. Herkese açık bilgisayarlara ve diğer paylaşılan cihazlara giriş yapmak en iyi gizli mod ile yapılır, aksi takdirde şifrelerinize, ödeme bilgilerinize ve diğer kişisel bilgilerinize erişme riski vardır.

          Bir bilgisayarda Chrome senkronizasyonu, chrome: // settings / syncSetup / advanced'de senkronizasyon ayarlarını açarak belirli öğelerin senkronizasyonunu devre dışı bırakabilirsiniz. Uygulamaları, yer imlerini, uzantıları, geçmişi, ayarları, temaları, açık sekmeleri, şifreleri, adresleri, telefon numaralarını ve / veya ödeme yöntemlerini senkronize etmeyi devre dışı bırakabilirsiniz.

          syncSetupsayfası, senkronize edilen verilerinizi şifrelemek içindir. Parolalar varsayılan olarak Google bilgilerinizle şifrelenir, bunun yerine Google'ın bile görememesi için her şeyi özel bir parolayla şifreleyebilirsiniz.

          Mobil kullanıcılar aynısını Chrome ayarlarından yapabilir; senkronizasyon işlevini istediğiniz gibi değiştirmek için Senkronizasyon ve Google hizmetleri>Senkronizasyonu yönet'e gidin. Ayrıca şifreleme seçeneğini de yönetebilirsiniz.

          Google Chrome Senkronizasyonu Nasıl Kapatılır

          Chrome senkronizasyonunu kapatmak, etkinleştirmekten daha da kolaydır. Chrome ayarlarını açın ve senkronizasyon göstergesinin yanındaki Kapat'ı seçin. Chrome uygulamasını kullanıyorsanız, ayarlardan Senkronizasyon ve Google hizmetleri'ne gidin ve ardından Chrome verilerinizi senkronize etme' nin yanındaki düğmeye dokunun.

          Cihazlarınızı bir Google hesabı kullanarak senkronize etmek yalnızca Chrome tarayıcısında geçerlidir. Bu, Firefox ve Chrome'da oturum açamayacağınız ve yer işaretlerinin ve diğer ayarların bunlar arasında aktarılmasını bekleyemeyeceğiniz anlamına gelir. Ancak, yer imleri özellikle tarayıcılar arasında kolayca taşınabilir; bir örnek için yer işaretlerini Firefox'tan Chrome'a ​​aktarma yapmayı öğrenin.

          İpucu: Diğer web tarayıcıları, kenar dahil Chrome ile benzer senkronizasyon özelliklerine sahiptir. , Firefox, Opera ve Yandex.

          Opera Özelleştirme [EN İYİ AYARLAR] Chrome'a Fark Atar.! (VPN)

          Related posts:


          14.01.2020